Teoria alokacji zasobów a efektywność rynków.

Rola sektora publicznego w zapewnieniu dobrobytu społecznego.

Antocyjany są przede wszystkim obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany znajdują się w rozmaitych owocach, pełniąc pokrewną funkcję. Ten związek syntetyczny znajduje się w zewnętrznej powłoce skórki winogrona oraz w trakcie procesu maceracji jest usuwany przed taninami. Większość soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są achromatyczne, tak że maceracja to znaczący proces w procesie nadania odcienia winu. Są odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, ponieważ już ich sok jest odcienia czerwonego. W najwyższym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi oraz Dunkelfelder. Odmiany te są niemniej jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Odcień czerwony lub też różowy, zależy pod każdym względem, od sposobu, w jaki się wydobywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są grupą glikozyd. W czasie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na kolory od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się przede wszystkim antocyjanom.

1. Przejrzyj

2. Przejdź do strony

3. Dowiedz się więcej

4. Tutaj

5. Kontakt

Categories: Biznes

Comments are closed.

Odkryj Czechy Środk

Ile Drewna Dom Szkieletowy? Dzisiaj znacznie większa ilość ludzi jest chętnych ...

Hollywood a Indie: K

Narodziny gwiazd: Historie sukcesów i upadków w Hollywood. O tym, że ...

Realizacja marzeń:

W poszukiwaniu prawdy: Etyka w recenzjach filmowych. Niemało osób, będąc przyzwyczajonymi ...

Filmowe ikony popkul

Kino a świadomość ekologiczna: Filmy o ochronie środowiska jako narzędzie ...

Kino a opera: Inspir

Biznes filmowy: Analiza aspektów finansowych produkcji filmowych. Duża grupa ludzi unika ...