Teoria alokacji zasobów a efektywność rynków.

Rola sektora publicznego w zapewnieniu dobrobytu społecznego.

Antocyjany są przede wszystkim obowiązkowe za czerwony kolor w winie. Antocyjany znajdują się w rozmaitych owocach, pełniąc pokrewną funkcję. Ten związek syntetyczny znajduje się w zewnętrznej powłoce skórki winogrona oraz w trakcie procesu maceracji jest usuwany przed taninami. Większość soków z winogron (w tym z czarnych winogron) są achromatyczne, tak że maceracja to znaczący proces w procesie nadania odcienia winu. Są odmiany Vitis vinifera, jakie klasyfikuje się jako teinturier, ponieważ już ich sok jest odcienia czerwonego. W najwyższym stopniu znanymi są Bouschet, Saperavi oraz Dunkelfelder. Odmiany te są niemniej jednak wyjątkiem, co potwierdza wina. W niektórych okazjach winiarze wprowadzają małe ilości tych odmian w celu zwiększenia czerwonego koloru swoich win. Odcień czerwony lub też różowy, zależy pod każdym względem, od sposobu, w jaki się wydobywa antocyjany ze skórki winogrona w procesie fermentacji. Antocyjany są grupą glikozyd. W czasie maceracji proporcja antocyjan niebieskich zmienia się na kolory od fioletowego po pomarańczowy. W młodych winach kolor zawdzięcza się przede wszystkim antocyjanom.

1. Przejrzyj

2. Przejdź do strony

3. Dowiedz się więcej

4. Tutaj

5. Kontakt

Categories: Biznes

Comments are closed.

Używane części do

Części używane do sprzętu medycznego - w jakich miejscach można ...

Jak wyszukać dobrą

Jak znaleźć dobrą firmę wykonującą paczki świąteczne Wielu przedsiębiorców w świątecznym ...

Hurtowy zakup paliw

Na co zwracać swoją uwagę podczas wyboru oleju opałowego Sporej ilości ...

Przeglądy zębów -

Dlaczego warto robić systematycznie przeglądy stanu zębów Dużo osób unika chodzenia ...

Czy wyszukanie odpow

Jakie rzeczy powinno zapewnić dzieciom porządne przedszkole Wyszukanie sprawdzonego przedszkola dla ...